Ratten Bestrijden

Rattenbestrijding

Schakel Ongediertebestrijding Friesland in is als het om rattenbestrijding gaat! Ratten zijn doorgaans moeilijk te pakken. Dit heeft ermee te maken dat ze van nature slim zijn. Maar ook zijn ratten voorzichtig. Ratten herken je onder andere aan een spoor van vernieling dat ze achterlaten. Ratten knagen kabels door en laten langwerpige keutels achter van wel een centimeter of langer. Ook kun je de aanwezigheid van ratten vaak vaststellen aan de smeersporen en pootafdrukken.  Ratten hebben de neiging om met hun onderbuik in contact te blijven met de vaste ondergrond. Hiermee veroorzaken ze smeersporen langs wanden, muren en trappen. Heb je een rat gezien? Schakel Ongediertebestrijding Friesland in! Ratten leven in koloniën en zijn gevaarlijk. Ze richten schade aan voedselvoorraden, bedradingen en constructies aan. Bovendien verspreiden ratten ziektes, bacteriën en virussen.

Bruine en zwarte ratten

Last van ratten? Dan gaat het waarschijnlijk om de bruine rat. In de achttiende eeuw is de bruine rat tijdens reizen van en naar Azië in ons land terecht gekomen. De bruine rat heeft een grijsbruine vacht en een lichtere buik. De staart van de bruine rat is kleiner dan zijn lijf. Bruine ratten leven op vochtige en donkere plaatsen zoals in kelders, stallen en riolen. Bruine ratten eten alles. Dat maakt dat ze zowel kostbaar voedsel als ook menselijk afval aantrekkelijk vinden. Ze zijn schuw en houden niet van licht. Ratten gaan knagend door het leven omdat hun tanden continu blijven groeien. Zwarte ratten leven op warmere plekken en zijn daardoor uitsluitend binnenshuis te vinden. Ze komen minder voor in Nederland. De staart van een zwarte rat is langer dan zijn lichaam. Net als de bruine rat is de zwarte rat schuw en moeilijk te vangen.

Last van Ratten?

Maak direct een afspraak!

Ratten rondom je huis?​

Ratten? En wil je ervan af? Bruine en zwarte ratten zijn gevaarlijke plaagdieren. Ze zorgen voor overlast als knaagschade, het bevuilen van voedsel en het overdragen van ziektekiemen. Laat het bestrijden van ratten aan een professional over! Ongediertebestrijding Friesland zet rattengif en rattenvallen professioneel en vakkundig in.

Ratten bestrijden? En andere knagers? Zo doen we dat!

Als professionele rattenbestrijder heeft Ongediertebestrijding Friesland kennis van het gedrag van ratten en hun leefgewoontes. Heb je ratten in of om je woning? Vermoed je een rattenplaag in je omgeving? Is er een steenmarter actief? Schakel de hulp in van Ongediertebestrijding Friesland! Met onze kennis en in overleg met jou komen we tot het beste resultaat.

Overige diensten

Muizen zijn onhygiënisch en zorgen voor overlast en schade. Last van muizen? En wil je er vlug vanaf? Ongediertebestrijding Friesland helpt je snel en goed!

Wespenplaag in de buurt? Laat Ongediertebestrijding Friesland wespen in jouw buurt aanpakken. Snel, professioneel en goed van je wespen af.

Ratten zijn slim en laten zich niet snel vangen. Vakkundig van een rattenplaag af? Bij Ongediertebestrijding Friesland helpen we je van je ratten af.

Kakkerlakken moeilijk te bestrijden? Niet als je de hulp van Ongediertebestrijding Friesland inschakelt. Snel en professioneel van je kakkerlakken af met de ongediertebestrijders uit Friesland.

Kleine insecten die je nachtelijke bedrust verpesten. Een vies idee! Wil je snel van je problemen af? Schakel de hulp van Ongediertebestrijding Friesland in en kom van je bedwantsen af.

Vogels zijn mooi, maar soms ook lastig. Meeuwen en duiven zitten op plekken waar je ze niet wilt hebben. Professionele hulp nodig? Schakel Ongediertebestrijding Friesland in.

Last van ongedierte?

Altijd snel bereikbaar en 100% garantie!